'Kedi Evi' Projesi

Balıkesir'in merkez ilçesi Karesi Belediyesi tarafından yapılan 'Kedi Evi' projesi kapsamında sokakta yaşayan kediler kışın soğuktan yazın sıcaktan korunacak.

İlk etapta pilot olarak Çay Mahallesi'ne yerleştirilen kedi evlerinin ilçeye bağlı 42 mahallede belirlenen noktalara yerleştirilmesi planlanıyor.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz makamında yaptığı açıklamada, proje sayesinde sokak kedilerinin artık kışın soğuktan, yazın da sıcaktan etkilenmeyeceğini belirtti.

Proje sayesinde parklarda ve yeşil alanlarda oynayan çocuklara bu şekilde hayvan sevgisini aşılamayı hedeflediklerini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

'Çocuklara hayvanlarla birlikte yaşama alışkanlığını, hayvan ve doğa sevgisi kazandırmayı amaçlayan, insanlar kadar hayvanların da yaşam hakkına sahip olduğunu göstermek amacıyla yola çıkan Karesi Belediyesi, ilk kedi evini Çay Mahallesi'ne yerleştirdi. Uygulama ile birlikte belediye ve hayvan severler, sahipsiz sokak kedilerinin barınma ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak için birlikte çalışacak. Sıcak ve soğuk havalarda kedilerin sığınabileceği bir liman olarak yapılan kulübeler, su geçirmez, dış hava koşullarına dayanıklı, yıkanabilir ve temizlemesi kolay malzemesi ile olduğu kadar estetik görünümüyle de dikkat çekiyor. Kedilerin istedikleri her an rahatlıkla girip çıkabildikleri kedi evlerinin etrafı çit ile çevrili olduğu için güvenlikleri ve rahatlıkları da sağlanmış oluyor. Bu kulübelerin özelliği sadece kedilere özel olması. Köpeklerin giremeyeceği boyutta. Şimdilik pilot olarak 3 adet yerleştirdik. Hedefimiz merkezdeki 42 Mahallemizdeki yeşil alanlara en az birer adet koymak. 1 yıl boyunca gözlem yapacağız, duruma göre sayıda artışa gideceğiz. Benim başkanlık makamımda kediler var. İstedikleri gibi geziyorlar rahatları yerinde. Bu rahatlığı sokaktaki kedilere de yapmak istiyoruz.'

Kaynak: AA