Yakutiye Belediyesi, Ev Kadınlarına Kapı Açıyor
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi ev kadınları ve genç kızlara mesleki eğitimler vererek onları üretici birey olarak topluma kazandırıyor. Belediyenin Mesleki Eğitim Merkezi, geleneksel el sanatları, çağdaş meslek eğitimleri verirken, sosyal yapı itibariyle evlerine kapanan kadınlara kapı açıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, eğitim merkezinin sosyal ve üretim yönüyle önemli olduğunu belirtti.

Yakutiye Belediyesi Mesleki Eğitim Kurslarına ortalama 100 civarında kadın ve genç kız katılıyor. Mesleki eğitimini tamamlayanların büyük bir kısmı evlerine yeni meslek kazanmış olarak dönerken, bir kısmı da kurs merkezinde üretim yapıp, alınan siparişlerle sürekli iş imkanı sağlıyor. Kurt öğretmenleri, girişimci ruhu olan bazı kursiyerlerin ise semtlerinde çeyiz eşyası satış mağazaları açtıklarını belirtiyorlar.
Bazı kursiyerler, kızlarının, bazıları ise oğullarının düğününe hazırlık yapıyorlar. Çeyiz hazırlayan kursiyerlerin çabası ise ayrı. Ali Korkut, "Yakutiye Belediyesi olarak buradan herhangi bir kar amacımız yok. Mesleki eğitimle ilgili gerek makine, gerekse hammadde belediyemiz tarafından karşılanıyor. Kurs hocalarımız onların başında, sürekli eğitim veriyorlar. Kursiyerlerimiz burada ürettikleri her el emeği göz nuru çeyizlik malzemeyi satıp parasını alabiliyorlar. Üç kümbetler projemiz hayatiyete geçerse kurs merkezleri ve sergi alanları bakımından daha geniş bir imkana kavuşacağız. Modacı, tasarımcıları getireceğiz ve Erzurum’un geleneksel el sanatlarını ülke gündemine taşımaya gayret edeceğiz. Erzurum’un hangi değeri varsa, unutulmuşluktan kurtarmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
