Trabzon'da Okul Müdürleri Toplandı

Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2016- 2017 Eğitim-Öğretim Yılı Ocak Ayı Müdürler Toplantısı, Kanuni Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Şube Müdürleri Murat Eskicioğlu, Cemil Karakaş, Süleyman Adıgüzel, Recep Aydınçakır, Sezai Misir ve okul müdürleri katıldı.

Kaymakam Hatipoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdüründen brifing aldığını belirterek, 'Bu eğitim seviyesine katkı olarak neler yapacağımız konusu üzerinde duracağız. Beraberce çok güzel işler yapacağımıza inancım tamdır. Sınıf başına düşen öğrenci sayımız çok iyi. Öğretmen sıkıntımız yok.' diye konuştu.

Çocuk istismarı konularına da değinen Hatipoğlu, 'Duyulursa lekeleniriz, anlayışını terk ederek, en kısa zamanda adli kolluk kuvvetlerine haber verin. Durumu üst amirlerinize bildirin. Birlikte el ele vererek çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. 2016-2017 eğitim öğretim yılı 2. yarı yılın huzur, barış, kardeşlik içinde sağlıklı ve başarılı geçmesini diliyorum.' dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Köse de aralık ayında Antalya'da tüm ilçe milli eğitim müdürlerinin yer aldığı bir seminere katıldığını belirterek, '15 Temmuz'dan sonra tüm yurtta her yönüyle bir seferberlik başlatılmıştır. Biz de eğitim seferberliğimizi yeni yılda yeni kaymakamımız Numan Hatipoğlu'nun öncülüğünde tüm okul ve kurum müdürlerimizle başlatıyoruz.' dedi.

Bakanlık tarafından kurulacak Öğretmen Akademisi'ne her ilden 100 öğretmenin seçileceğini söyleyen Köse, 'Okul müdürleri tarafından her okuldan seçilecek öğretmenlerin, alanında kendini kanıtlamış, Trabzon'da uzun süre ikamet edecek öğretmenlerden seçmelidir.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA