Genç'ten KGC'ye Ziyaret

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Günal Genç, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'ni (KGC) ziyaret etti.

Genç, burada yaptığı açıklamada, özellikle son dönemde yapılan çalışmalar sonucu Türkiye'nin dört bir yanında kızak yarışlarına olan ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Kastamonu basınına Ilgaz Dağları ve Küre Belören'de gerçekleştirilen kızak yarışmalarına verdiği destekten dolayı teşekkür eden Günal, şöyle konuştu:

'Kastamonu'yu daha çok tanıtmamız lazım. Kastamonu'nun tarihini, güzelliklerini dile getirmemiz lazım, bunu Türkiye'nin her tarafına yaymak lazım. Bugüne kadar ki bütün uğraşım bunun için olmuştur. Bu hafta sonu da Bursa'da Kastamonu'nun sesini duyurmaya, Kastamonu'nun güzelliklerini anlatmaya çalışacağız. Kastamonu'nun 600 yıllık bir geçmişi olan bu tarihi, atalarımızdan bize miras kalan tarihimizi nesilden nesle aktarmaya çalışıyoruz. Tabii şu anda aşağı yukarı 7-8 ilimizde şube açtık ve açmaya da devam ediyoruz. Türkiye'de bu etkinliğe karşı bir hareketlenme var.'

Ziyaretin sonunda Genç, Kastamonu basını adına KGC Başkanı Erkan Yılmaz'a plaket takdim etti.

Ziyarete, Kastamonu Atlı Spor Kulübü As Başkanı Bünyamin Berberoğlu ve Kastamonu Atlı Spor Kulübü Başkan Vekili Turgay Maliki de katıldı.

Kaynak: AA