Sertifikasız Orman İşçisi Kalmayacak
Adana Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Osmaniye İşletme Müdürlüğü’nde “Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü (AKBO)” eğitimleri devam ediyor.

Mesleki Eğitim Merkezi ile birlikte hazırlanan eğitim programı hakkında bilgi veren İşletme Müdürü Ferdi Özer, AKBO eğitimlerinin uzman eğiticiler tarafından verildiğini, her yıl azami miktarda işçiyi eğiterek belgesiz işçi bırakmayacaklarını, bu yıl Osmaniye ve ilçelerinde 500 işçiyi eğitmeyi planladıklarını ve işletme müdürlüğünün üretim işlerinde daha verimli ve bilinçli işçileri çalıştırmayı amaçladıklarını belirtti.
AKBO eğitimleri sonucu üretim işçilerinin daha etkin ve daha verimli çalıştıklarını ifade eden Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, aynı zamanda iş kazalarına karşı da daha tedbirli davrandıklarını belirterek, “Eğitim hem güvenli çalışma şartlarını sağlıyor hem de iş kalitesini artırıyor, bu eğitimlere bölge müdürlüğümüz dahilindeki tüm işletmelerde devam ediyoruz, hedefimiz tüm orman işçilerini sertifikalandırmak, bölgemizden çok sayıda işçi çalışmak için diğer bölgelere gidiyor, aldıkları bu belgelerle her yerde rahatlıkla orman işi bulabilecekler” dedi.
