Seralar Kara Dayanamadı
Burdur’un Bucak ilçesinde 7 saat aralıksız yağan kar seralara zarar verdi. Demir ve naylondan yapılma seraların çatısı, biriken karın ağırlığını taşıyamayıp çöktü.

"Hasar tespiti bekliyorlar"
Sera üreticisi Raşit Avcı, serasının çatısının tamamen çöktüğünü belirterek, bir yıllık emeğinin karlar altında kaldığını belirtti.
Bin bir güçlükle devletin desteğiyle kurduğu seralarının kullanılamaz hale geldiğini dile getiren Avcı, "30 yıl sonra köyümüze ilk kez yağdı. Şuan yerde 30 santimetreyi aşan kar var. Zarar sadece seraların yıkılmasıyla da sınırlı kalmadı. Seralarda tüm ürünlerimiz kullanılamaz hale geldi. Devletimizin yeniden bize destek vermesini bekliyoruz" dedi.
Üretici Bayram Yaman ise yıllar sonra ilk kez yağan karın seralara büyük zarar verdiğini söyledi.
7 saat aralıksız kar yağınca seraların dayanamadığını ifade eden Yaman, "Önlem aldık ama yeterli gelmedi. Doğa olayı. Bankalara borçluyuz, yardım bekliyoruz" ifadelerini kaydetti.
Öte yandan Elsazı, Kargı ve Çamlık köyleriyle birlikte yaklaşık 10 bin metrekarelik alanın zarar gördüğü bildirildi.
