Üsküdar'da Kedi Evi Tartışması
Üsküdar Ünalan Mahallesi’nde kedi evi kurduğu için bazı vatandaşların saldırı girişimine uğrayan Arif Onay, “Marketten bir şekilde karton, kutu temin edip, bir kedi evi koymaktı amacımız. Biraz tartıştık” dedi. Sosyal medyaya yansıyan saldırı girişimin ardından konuya el koyan Üsküdar Belediyesi ise sokağa daha büyük bir kedi evi getirerek kurdu ve hayvanseverlerden tam destek aldı.

Kurduğu kedi evinden bahseden ve ardından yaşanan tartışmaya değinen Onay, “Marketten bir şekilde karton, kutu temin edip, bir kedi evi koymaktı amacımız. Biraz tartıştık. Aslında kedilerin buraya alıştırılmaması gerekiyormuş yani burada kedi olması, ne biliyim işte normal havalarda insanları rahatsız ediyormuş demek ki. Konu oradan açıldı aslında. Yani onu tartışıyorduk. Kış günü hayvanlar yiyecek bulamıyor. Onların da bizim gibi barınmaya ihtiyacı var diye konu açıldı. En sonunda bana hayvan mı diyorsun şekline bağlandı konu. Sanırım halloldu” dedi.
"Aslında biz de hayvanız" şeklinde kullandığı cümleye de açıklık getiren Onay, “Evet onların da bizim gibi barınmaya ihtiyacı var. Aslında biz de hayvanız kelimesi bunun içindi yani. Ben arkadaşa hayvansın ya da ne biliyim hakaret etmek değildi amacım. Onların da bizim gibi barınmaya ve yemeye ihtiyacı var. Hepsi bu kadardı yani. Yani abinin bunu kendine hakaret olması ile bir tartışma yaşandı. Sonra oğulları, damatları kim olduğunu bilmediğim kişiler geldi ve üstümüze saldırdı. Gereksiz uzamasını istemiyorum. Dilerim barışırız. Dün tehdit edildik. Hepsi videoda var. Şuan yeni kedi evimiz kuruldu, mutluyuz” diye konuştu.
Üsküdar Belediyesi yeni kedi evi kurdu
Tartışmanın neden olduğu kedi evine son noktayı ise Üsküdar Belediyesi koydu. Vatandaşların kendi imkanlarıyla kurduğu kedi evinin bulunduğu yere Üsküdar Belediyesi tarafından daha büyük bir kedi evi kuruldu. Bu durum ise hayvanseverlerden büyük destek aldı. Yapılan çalışmayı duyarak sokağa gelen hayvanseverler ise belediye ekiplerine teşekkür etti.
Hayvanları Koruma Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Şenay Dinçer, “İnternette gördüm. İşyerinden izin aldım geldim. Çok üzüldüm yani. Çevremizdeki hayvanlara niye hoşgörüsüz davranılıyor onu anlamıyorum. Bizim nasıl barınmaya ihtiyacımız var ise onların barınmaya ihtiyacı var. Ama sağ olsun belediyemiz bu konuda çok duyarlı. Çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Sokakta oturan Nedime Birakça ise, “Bütün böyle kör noktalara, hayvanların yaşadığı noktalara bu gibi hizmetlerin yapılmasını istiyoruz. Destekleri için herkese çok teşekkür ediyoruz. Asla bu tip çalışmalardan rahatsız değiliz. Bunların devam etmesini istiyoruz. Çünkü biz böyle mutluyuz. Hayvanlarla birlikte yaşamalıyız, yaşamak zorundayız. Hayvanlarımızla birlikte yaşamayı öğrenelim” diye konuştu.
Kedi evi kurduğu için bazı kişilerin saldırı girişimine uğrayan Arif Onay ile destek vermek için gelen hayvanseverler, Üsküdar Belediyesi’nin kurduğu kedi evinin yanında birlikte fotoğraf çekilerek, mutluluklarını fotoğraflara taşıdılar.
