Bursa'nın Lezzetleri Yarışacak

Yemek yarışmasında yöreye özgü lezzetler görücüye çıkacak.

Bursa'ya özgü tatlar cevizli lokum, cantık ve tahinli pidenin en lezzetlileri 'Bursa'nın Lezzetleri Yemek Yarışması' ile belirlenecek.

Yıldırım Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyesi tarafından düzenlenecek yarışmada, en iyi cevizli lokum, cantık ve tahinli pide seçilecek. Bölgenin meşhur tatlarının yaşatılması adına düzenlenecek yarışma için başvurular, belediye hizmet binası ve Barış Manço Kültür Merkezinde 20 Ocak'a kadar devam edecek.

Barış Manço Kültür Merkezinde 27 Ocak'ta düzenlenecek yarışmada birinci olana bin, ikinci olana 750, üçüncü olana ise 500 lira ödül verilecek. Bursa'ya özgü bu tatların görücüye çıkacağı yarışmada ünlü şef Ömür Akkor da bir söyleşi düzenleyecek.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa'nın lezzetlerini yarışmada buluşturacaklarını belirterek, 'Dayanışmayı artırmak, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek amacıyla düzenlediğimiz yarışmada katılımcılarımız hünerlerini ortaya koyacak.' ifadelerini kullandı.

Edebali, şehrin zengin mutfağını tekrar hatırlatmak, damaklarda olduğu kadar zihinlerde de yer almasını sağlamak istediklerini vurguladı.
Kaynak: AA