Çölyaklıların Umudu Karabuğdayda İlk Hasat
Çölyak hastalarının tükettiği glütensiz ekmekler için Şanlıurfa Eski Valisi İzzettin Küçük tarafından yurt dışından getirilen karabuğday tohumları ilk mahsulünü verdi.

Bin 300 metrekarelik bir alanda ekimi yapılan ilk hasadından toplam 28 kilogram yeni tohum elde edildi. Birkaç kez daha tohum üretimi amacıyla ekim yapıldıktan sonra Karabuğdayın işlenmesine geçilecek.
Şanlıurfa Çölyak Derneği Başkanı Hasan Doğan, çölyak hastalarının hassasiyetine sessiz kalmayarak bu girişimde bulunan Vali İzzettin Küçük’e teşekkür ederek, “Görevi boyunca valimiz bizlere hep destek oldu. Yurt dışından getirilen tohumların çoğaltılması çölyak hastası kardeşlerimizin glütensiz ürünlere ulaşımını kolaylaştıracaktır. Bu konuda biraz daha zamana ihtiyacımız var tabi ki. Şanlıurfa’da çölyak hastalığıyla ilgili doktor konusunda sıkıntılarımız var ama devletimizin sağladığı imkanlarla bu sorunları da aşacağız inşallah. Valimiz İzzettin Küçük , TİGEM yetkilileri ve çalışanlarına da bizlere verdikleri desteklerden dolayı tüm dernek üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Yeni Valimiz Güngör Azim Tuna’nın da bundan sonra bizlere destek olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Öte yandan Şanlıurfa Çölyak Derneğine 916 Şanlıurfalı ve 80 Suriyeli çölyak hastası üyenin kayıtlı olduğu öğrenildi.
