Suriyeli Öğretmenlere Formasyon Eğitimi
Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda görev almak üzere müracaat eden ve başvuruları kabul edilen Suriyeli aday öğretmenler için formasyon eğitimi başladı.

Eğitimin 10 gün süreceği belirten Tahiroğlu, Eğitim Koordinatörleri Yunus Karadağ ve Ahmet İşlek’in koordinasyonuyla başlatılan eğitimin İslahiye Anadolu Lisesi binasında yapıldığını da sözlerine ekledi. Eğitim süresi sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verileceğini belirten Tahiroğlu eğitimlerden geçemeyen ve sertifikayı almayanların ise geçici merkezlerde öğretmenlik yapamayacağını kaydetti.
Formasyon eğitimi alan Suriyeli kimya öğretmeni Teysir Bekri, "Kimya dersi öğretmeniyim. Biz burada formasyon dersleri alıyoruz. Bizlere faydası olacak derslerdir. Bu 4 maddeden oluşuyor. Bunlar sınıf yönetimi, ölçme değerlendirme, eğitime giriş ve eğitim psikolojisi. Burada amaçlanan özellikle Suriyeli öğrencilerin daha iyi bir eğitim almaları ve buradaki öğretmenlerin de bu formasyon dersini almalarıdır. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
