'Enflasyondaki Düşüşün Sebebi...'
Ekonomi Bakanı Zeybekci, enflasyon oranında Ağustos dönemiyle beraber bir düşüş yaşandığını gözlemlediklerini belirterek, "Düşüşün temel sebebi gıda enflasyonu ile giyim ve ayakkabı kalemindeki fiyat azalışlarıdır" dedi.

Çekirdek enflasyonun da yüzde 8.41 olarak son 11 ayın en düşük seviyesine indiğinin altını çizen Zeybekci, "Gıda enflasyonunda bu düşüşün Gıda Komitesi çalışmaları ve hükümetimizin diğer yapısal tedbirleriyle kalıcı kılınacağına inanıyoruz. Ağustos’ta meydana gelen düşüşlere rağmen enflasyon oranımız hala OVP hedefimiz yüzde 7.5’ten uzaktadır. Temel gayemiz, yapacağız reformlarla enflasyonu %5’in de altına indirerek kalıcı fiyat istikrarı tesis etmek olmalıdır" dedi.
Ekonomi Bakanı Zeybekci, enflasyonda kalıcı iyileşmeyle birlikte reel sektör için daha uygun maliyetli finansman koşullarına zemin oluşacağını da vurguladı.
