Kocaeli'de Balıkçılara Şok Baskın
Kocaeli’nin İzmit, Kandıra, Karamürsel ve Başiskele ilçelerinde Emniyet Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri balıkçılara şok baskın yaptı. Küçük boyda avlandığı belirlenen 60 kilogram lüfere el konularak, balıkları satan işletmelere bin 113’er TL idari para cezası kesildi.

Denetlemeler hakkında bilgi veren Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Denetim Birimi Sorumlusu Yaşar Kayabaşı, "Bu sabah Başiskele ve Karamürsel Ereğli balık hallerinde denetimlerde bulunduk. Bu denetimler sonucunda 3 kasa küçük boyda avlanmış lüfere el konuldu. Perakende satış yerlerince yapılan kontrollerde ise 3 kasa daha balığa tekrar el kondu. Bunlara yasal işlem yapılacak" dedi.
Denetimde dikkat edilen hususlardan bahseden Kayabaşı, "Denetimlerde boy yasaklarına dikkat ediyoruz. Av yasağı sürelerine uyup uymadıklarına dikkat ediyoruz. Şu anda en büyük sorun yaptığımız denetimlerde küçük boyda lüfer balıkları. 18 santimetre en asgari avlanma boyu bunun. Bunun yüzde 5 istisnai oranı var. Onun altındakilere tamamen el konuluyor. Yasaklara uymayanlara bin 113 TL idari para cezası uygulayarak ürünlere de el konuluyor" diye konuştu.
