Borsa Güne Düşüşle Başladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,51 düşüşle 76.682,82 puandan başladı.

Dün dolar/TL'nin uluslararası piyasalarda doların gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanmasına paralel 3 seviyesinin üzerini test etmesinin negatif etkilediği BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,76 değer kaybıyla 77.076,80 puandan tamamlamıştı.
Analistler, bugün yurt içinde dış ticaret dengesi, yurt dışında ise yoğun haber ve veri akışının takip edileceğini belirterek, Avrupa bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin tüm dünya pay piyasalarını olumsuz etkilediğini ve yatırımcıların risk iştahını azalttığını ifade ediyor.
Teknik açıdan BIST 100 endeksinin 76.000 ve 75.500 seviyelerinin destek konumunda olduğunu dile getiren analistler, olası yükselişlerde 77.700 seviyesindeki direncin güçlendiğini kaydediyor.
