Tunus'ta 'Libya Ulusal Mutabakat Seçenekleri Toplantısı'

BM Libya Özel Temsilcisi Kobler: 'Libya'da kalkınmanın 3 yolu var. Bunlardan ilki Fas'ın Suheyrat kentinde geçen aralık ayında varılan anlaşmayla taçlandırılan siyasi diyalog, ikincisi güvenliğin tesis edilmesi, üçüncüsü de ulusal mutabakat yoludur'

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler, Libya'da kalkınmanın yolunun siyasi diyalog, ulusal mutabakat ve güvenliğin tesisinden geçtiğini söyledi.

Kobler, BM'nin Tunus'ta 'Libya'da Ulusal Mutabakat Seçenekleri' başlığı altında süren hazırlık toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda kapsamlı bir Libya mutabakatının görüşüldüğünü ve bu ülkedeki aktörler için tavsiye kararları alınmasına çalışılacağını belirten Kobler, 'Libya'da kalkınmanın 3 yolu var. Bunlardan ilki Fas'ın Suheyrat kentinde geçen aralık ayında varılan anlaşmayla taçlandırılan siyasi diyalog, ikincisi güvenliğin tesis edilmesi, üçüncüsü de ulusal mutabakat yoludur.' dedi.

Tunus'ta 1 Eylül Perşembe günü başlayan ve bugün sona erecek toplantıya, yerli ve uluslararası uzmanların yanı sıra Libya'daki siyasi aktörler, aktivist ve yetkililer katılıyor.
Kaynak: AA