5. İlyada Kırkyama Buluşması

Çanakkale Kent Konseyi, Boreas Kırkyama Çalışma Grubu tarafından düzenlenen '5. İlyada Kırkyama Buluşması' başladı.

Boreas Kırkyama Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı Aysun Aksu, törende yaptığı konuşmada, İlyada Kırkyama buluşmalarının bu yıl beşincisini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye’nin her yerinden bütün kırkyamacıların bir araya geldiğini ifade eden Aksu, 'Burada, Çanakkale, İstanbul, Ankara, Marmaris, İzmir, Bursa, Değirmendere, Gölcük, Söke, Balıkesir, Akçakoca, Karşıyaka’dan katılımcılar var. Güzel bir etkinlik geçireceğimizi umuyorum. Yunanistan’dan katılımcılarda aramızda olacaklar. Çanakkale ve Türkiye’nin nasıl kırkyama yaptığını onlara da göstereceğiz. Buluşmaya katılan el emeği eserler; Güzel Sanatlar Galerisi, Akol Otel, Seramik Müzesi, ÇOMÜ Sürekli Eğitim Merkezi, Yazar ve Sanatçı Evi, Kent Müzesi, Çimenlik Kalesi, Korfmann Kütüphanesi, Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonu, BOREAS Kırkyama Çalışma Atölyesi’nde sergilenecek.' diye konuştu.

Çanakkale Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar ise, Çanakkale Belediyesi tarafından tahsis edilen Kırkyama Kültür Evi’nin önünde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, evin dış ve iç restorasyonunun yapılacağını söyledi.

Ünüvar, bu evin katılımcıların dünyaya yansıtmak istedikleri duyguları için bir pencere olacağını ifade etti.

Törene, Balıkesir Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA