Genç Kadınlar Maarifi'nde 3. Dönem Başlıyor

İBB Gençlik Meclisi'nin, eğitim alanında eksik kalan yönlerini tamamlamak isteyen genç kadınlara yönelik düzenlediği program 6 hafta sürecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi'nin eğitim alanında eksik kalan yönlerini tamamlamak isteyen genç kadınlara yönelik düzenlediği Genç Kadınlar Maarifi'nde 3. dönem başlıyor.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş yönetiminde hayata geçirilen ve geleceğin kültürlü genç kadınlarını yetiştirmeyi amaçlayan program, bu yıl 6 hafta sürecek.

Ücretsiz gerçekleştirilecek programda, birçok alanda eğitimler verilecek.

Katılımcılar, programda 'İletişim Becerileri ve Beden Dili', 'Evlilikte Eş Seçimi ve Aile İçi İletişim', 'Duyguları Tanıma ve Yönetme Becerisi', 'Topluluk Önünde Konuşma ve Özgüven', 'İnternet Bağımlılığı ve Sosyal Medya' gibi konularda eğitim alacak.

Kendi alanlarında uzman kişiler tarafından kapsamlı bilgilerin aktarılacağı programın son haftası, iş dünyası ve siyasette saygın yere sahip kadınların katılımıyla farklı bir mecrada gerçekleştirilecek.

Yenilenen eğitim programıyla katılımcılara kaliteli eğitim verecek Genç Kadınlar Maarifi, genç kadınlara yönelik sosyal eğitimin öncüsü olmayı hedefliyor.

'Eğitimde Yeni Bir Vizyon' sloganıyla düzenlenen İBB Gençlik Meclisi Eğitim Akademileri kapsamında marka eğitim projesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen program, 18-25 yaş arası genç kadınların lise, lise dengi okul ve üniversite eğitiminin dışında kendilerini farklı alanlarda donanımlı hale getirerek geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Programa katılanlara sertifika verilecek.

Kaynak: AA