'Rüzgarda Salınan Nilüfer' 23 Eylül'de Vizyona Girecek

Yönetmenliğini ve senaristliğini Seren Yüce'nin üstlendiği 'Rüzgarda Salınan Nilüfer' 23 Eylül'de sinemaseverlerle buluşacak.

Beyoğlu Sineması'nda gerçekleştirilen basın gösteriminin ardından, filme ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, yapımın Türk usulü sanat filmlerinin son örneği olduğunu anlattı.

Dorsay, 'Bence aynı yönetmenin 'Çoğunluk' filmi kadar iyi değil bu film. Bir hayli sıkıntılı bir filmi izleme deneyimi oldu benim için. Yine de filmin sonunda bütün saf duyguların içinde insanın kafasına vuran ve yüreğini etkileyen şeyler var.' dedi.

Başrollerinde Tolga Tekin, Songül Öden ve Tülay Günal'ın yer aldığı dramatik komedi türündeki filmin konusu kısaca şöyle:

'Handan ve Korhan orta yaşlarını süren, İstanbul'un iyi semtlerinden birinde hayatlarını sürdüren bir çifttir. Handan hayatını doldurabilmek için kendisine sürekli uğraşlar icat eder ve her yeni girişiminde Korhan'dan destek bekler. Korhan, yıllar geçtikçe eşi Handan'ın heveslerinin içinin boş olduğunu fark eder ve artık onu fazla ciddiye almaz. Korhan'dan umduğu desteği bulamayan Handan, yazar arkadaşı Şermin'e özenir ve yazarlığa kalkışır. Fakat başta masumane olan bu arzusu zamanla kıskançlığa dönüşecek ve farklı yollara sapacaktır.'

Kaynak: AA