Mardin'de 16 Otel Kapandı, 600 Kişi İşsiz Kaldı
Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör, kentte 6-8 Ekim olaylarından bugüne kadar 16 otelin kapandığını belirterek, 600 kişinin işsiz kaldığını vurguladı.

2014 yılından beri rezervasyon alamadıklarına dikkat çeken Güngör, “Turizm ve otelcilik sektöründeyiz. Bu olaylar nedeniyle hiçbir rezervasyon alamıyoruz. Hem turizm hem de otelcilik sektörü çok ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor. Önümüzdeki yıllardan da umudumuz yok” diye konuştu.
“Turizmcilere destek bekliyoruz”
Kent turizminin yaşadığı sıkıntılarla ilgili hazırladıkları raporu Mardin Valiliği ve ilgili bakanlıklara gönderdiklerini anlatan Güngör, “Başbakanlığa ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunduğumuz raporlarımız var. En kısa zamanda bir neticeye kavuşup, turizmcilere ve otelcilere bir destek sağlanmasını umuyoruz” ifadelerinde bulundu.
Turizmin Mardin’in en büyük gelirlerinden biri olduğuna da işaret eden Güngör, şunları söyledi:
“Hükümetin turizme ciddi bir destek vermesi gerekiyor. Bu işletmelerin ayakta durması için personellerimiz İŞKUR tarafından desteklenmesi gerekir. Ölü sezonunda Antalya’da yapılan bakanlıkların seminerlerinin Mardin’de yapılmasını ve devam eden kredilerin ötelenmesini talep ediyoruz.”
