Dev paket açılıyor..

Başbakan Yıldırım, pazar günü Diyarbakır’da, Doğu’yu cazibe merkezi haline getirecek yatırım ve teşvik paketini açıklayacak..

Dev paket açılıyor..
Başbakan Binali Yıldırım, pazar günü Diyarbakır'a gidiyor. Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu'yu cazibe merkezi haline getirecek yatırım ve teşvik paketini bizzat bölgede açıklayacak. Yıldırım, Başbakanlık görevine geldikten sonra Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırımları artıracak projeler üzerinde çalışmaya başlamıştı.

Bunun için de bölgede cazibe merkezleri oluşturulacağını ve bölgenin bu cazibe merkezleri üzerinden ayağa kaldırılacağının sinyalini vermişti. Bu kapsamda yapılan çalışmalara Bakanlar Kurulu'nda son şekli verildi. 2019 yılına kadar sürecek olan projeler pazar günü kamuoyuna duyurulacak. 35 mil yarlık yat ırım Başbakan Yıldırım, cazibe merkezleri için 30-35 milyar TL'yi bulan yatırımlar yapılacağını duyurmuştu. Bölgede cazibe merkezi olarak belirlenecek iller, işsizliğin azaldığı ve yatırım yapılan iller haline getirilecek. 24 ilin yatırımlardan faydalanması planlanırken, bölgeye devlet desteği alan fabrikalar kurulacak...