Başbakan Yıldırım Gaziler Günü töreninde

Başbakan Binali Yıldırım, 19 Eylül Gaziler Günü için Erzincan'da konuştu.

Başbakan Yıldırım Gaziler Günü töreninde
Başbakan Yıldırım Gaziler Günü töreninde
Başbakan Binali Yıldırım, şehitlerin sınıfı olmayacağını vurgulayarak, "Birçok düzenleme yaptık şehit yakınları, gazilerimizle ilgili. Daha fazlasını yapacağız. Her şehidimiz için ayrı şehitlik yapılıyordu, onu kaldırdık. Şehitlerin sınıfı olmaz. Şehitliklerde de yan ya huzur içerisinde yatmaya devam edecekler" dedi.

Başbakan Yıldırım, Erzincan Belediyesi önünde düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü törenine katıldı. Yıldırım'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Bu toprakları bize vatan yapan, kahramanca mücadele eden, geleceğimizi, istikbalimizi koruyan şehitlerimize, gazilerimize ne kadar şükretsek, onları baştacı etsek azdır. Gazilerimizin gelecek nesillere de vereceği çok önemli mesajlar vardır. Genç kuşaklar yetişirken vatan sevgilisi şehitlerimizden, gazilerimizden özümseyerek geleceğe hazırlanmaktadır.

15 Temmuz alçak darbe girişiminde de milletimizin bağımsızlığına, bayrağına, vatanına ve demokrasisine ne kadar önem verdiği, ne kadar sahip çıktığı görüldü. Alçak terör örgütü mensuplarının başlattıkları kalkışmaya en sert cevabı milletin kendisi vermiştir. Tankın, topun, tüfeğin karşısında kendisini siper etmiştir, ama bu bayrağı hainlere teslim etmemiştir.

780 bin kilometrekare vatan toprağının her karışını gözü gibi koruyan, mücadele eden şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Hem FETÖ, hem de bölücü terör örgütüne karşı fedakarca mücadele eden, hayatlarını ortaya koyan bütün güvenlik güçlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu uğurda şehit olan tüm kardeşlerimize Allah'ta rahmet diliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak gerek şehitlerimizin emanetine, gerek gazilerimize gözümüz gibi bakmak her zaman geçmişte olduğu gibi en önemli şiarımız olmaya devam edecek. Bağımsızlığın bedeli büyüktür. Bazen can verirsiniz, bazen gazi olursunuz ama bu topraklara namert eli ayağı değdirmezsiniz.

Birçok düzenleme yaptık şehit yakınları, gazilerimizle ilgili. Daha fazlasını yapacağız. Her şehidimiz için ayrı şehitlik yapılıyordu, onu kaldırdık. Şehitlerin sınıfı olmaz. Şehitliklerde de yan ya huzur içerisinde yatmaya devam edecekler.

Gaziler Gününü tekrar tebrik ediyorum. Rabbim bu ülkeye karşı kötü planlar içerisinde olanlara fırsat vermesin. Askerimiz, polisimiz, korucularımız ülkemizin bağımsızlığının, geleceğinin teminatıdır. Gece-gündüz demeden yurdun her köşesinde milletimizin huzuru ve güvenliği için mücadele etmektedir."