Foça Devlet Hastanesi Yapımı

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Foça Devlet Hastanesi için yeni yapılacak binanın proje çalışmalarının tamamlandığı ve hastanenen 2017 Eylül ayında hizmete girmesinin planlandığı bildirildi.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, Foça'da hastalara daha konforlu ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla yapılacak yeni hastane binasının proje çalışmalarının tamamlandığı, yapım aşamasına geçilen hastanenin 12 ayda tamamlanarak hizmete girmesinin planlandığı belirtildi.

Foça Devlet Hastanesi Yöneticisi Ali Fuat Yalvaç, mevcut hastanenin 25 yatak kapasiteli olduğunu ve binanın eski yığma bir bina olması nedeniyle gerekli iyileştirme çalıştırmalarının yapılamadığını dile getirdi.

Fiziksel şartların yetersiz olması nedeniyle yeni bina çalışmalarına başladıklarını belirten Yalvaç, şunları kaydetti:

'Yeni hastanemiz 70 yatak kapasiteli olacak. Hastanemizde olmayan branşlar ve servisler yeni hastanemizde açılacak. Bununla beraber uzman hekim kadrosu artacağından merkezlere yapılan sevklerde önemli derecede düşüş yaşanacaktır. Ayrıca yeni hastanemizde yoğun bakım ve diyaliz gibi özellikli birimlerde halkımızın hizmetine sunulacaktır. Uzman hekim kadrolarımızın artmasıyla sunulan hizmette halkımızın memnuniyeti artacak ve hastalarımız olmayan branşlar için başka hastanelere gitmek zorunda kalmayacaklar.'

Kaynak: AA