Gaziantep'te Adli Yıl Açılışı

Gaziantep'te adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende, Gaziantep Adliyesi, Bölge Adliye Mahkemesi, Bölge İdare Mahkemesi ve Gaziantep Barosu tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gaziantep Baro Başkan Vekili İskender Kahraman, Gaziantep Adliyesi'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 20 Temmuz 2016 'da başlayan adli tatilin dün itibarıyla sona erdiğini belirtti.

Yeni adli yılın herkese hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Kahraman, 'Hepimizin bildiği üzere 15 Temmuz gecesi ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve demokrasimize karşı hain bir saldırı yaşadık. Ülkemiz o gece siyahın en koyu tonunu yüreğinde hissetmiş ancak hiçbir ayrım yapmaksızın tüm vatandaşlarımızın iradesi ve tüm devlet mekanizmasının güçlü müdahalesiyle en az zararla atlatılmıştır' dedi.

Kahraman, bu süreçten sonra bu darbe girişimine karşı soruşturma başlatıldığını ve hala da bu soruşturmanın sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

'Dileğimiz darbe teşebbüsü ve tüm bağlantılarının etkin ve adil soruşturma yöntemleriyle tespit edilmesi ve sorumluların hak ettikleri cezaya çarptırılmasıdır. Bu soruşturmalar yürütülürken adil yargılanmanın en önemli unsurlarından olan savunma hakkı kısıtlanmamalıdır. Tüm yargılama sürecinde yapılan işlemlerin yargı ciddiyeti içerisinde ve hukuk kuralları dışına çıkılmadan yapılmalı, oluşan milli birlik ve beraberlik olgusu pekiştirilmelidir. Yeni adli yılımızın tüm hukuk camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum'

Kaynak: AA