Tekirdağ'da 'Demokrasi Ve Şehitler Mitingi'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu: 'Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Hep beraber bu vatana, bu devlete ve birlikte 80 milyonun kaderine hep birlikte sahip çıkmaya söz veriyoruz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde, 'Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Hep beraber bu vatana, bu devlete ve birlikte 80 milyonun kaderine hep birlikte sahip çıkmaya söz veriyoruz' dedi.

Müezzinoğlu, Tekirdağ Valiliği önünde Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne destek vermek için toplanan vatandaşlara hitap etti.

Karanlık bir 15 Temmuz gecesini aydınlık bir sabaha dönüştüren Türk milletine teşekkür ettiğini belirten Müezzinoğlu, bu büyük zaferin bu büyük millete yakıştığını kaydetti.

Hainlere, alçaklara, düşmanlara büyük millet olmanın ne olduğunu çocuklarla, gençlerle, kadınlarla, engellilerle, hasta yatağında yatan yaralılarla, gazilerle hep beraber gösterdiklerini vurgulayan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

'Bizden korkmaya devam etsinler. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bize miras olarak bu vatanı bıraktı Allah'a şükürler olsun. Vatana sımsıkı sahip çıkmanın ne olduğunu dünya aleme hep beraber gösterdik, hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yine Mustafa Kemal Atatürk’ün bize vasiyet olarak bıraktığı iki cümle vardır. Bu iki vasiyetten birisi 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ve milletin olacaktır. Ve o akşam milletin egemenliğine, milletin bağımsızlığına, milli iradeye, demokrasiye kastetmek isteyenlere evet bu millet 'ben kaderime sahip çıkıyorum, ben birlik ve beraberliğime sahip çıkıyorum, ben meclisime sahip çıkıyorum, ben geleceğime sahip çıkıyorum' dedi. Bu millet o hainlere canı bahasına da olsa fırsat vermedi ve vermeyecektir.'

Atatürk'ün ikinci vasiyetinin Türk milletine muasır medeniyet seviyesinin üzerinde yer gösterdiğini hatırlatan Müezzinoğlu şunları dile getirdi:

'Bu hainler, bu tuzaklar Türkiye'yi ve bu büyük milleti muasır medeniyetler seviyesindeki o hedefe gitmesinden rahatsız olanların maşalığını yaptılar, uşaklığını yaptılar. Ama onlar ne yaparlarsa yapsınlar inşallah cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında o hedefe bu ülkeyi hep beraber taşımaya hazır mıyız? İnşallah kendi silah sanayimizle, kendi uçaklarımız, kendi insansız hava araçlarımızla ve bu anlamda dünya ile yarışan ileri teknolojisiyle her alanda ulaşımda, sağlıkta dünyada ne varsa bu ülkede başarır. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Hep beraber bu vatana bu devlete ve birlikte 80 milyonun kaderine hep birlikte sahip çıkmaya söz veriyoruz. Rabbim bizleri mahcup etmesin.'

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ise 15 Temmuz akşamı asker kıyafeti giymiş teröristler tarafından ülkemizde milli iradeye, demokrasimize bir darbe girişiminde bulunulduğunu hatırlatarak, şunları ifade etti:

'Ancak bu darbe girişimi başta Başkomutanımız olmak üzere meclisimizle tüm siyasi partilerimizle, silahlı kuvvetlerimiz, vatanına milletine bağlı evlatlarıyla, polisimizle ve siz değerli milletimizle 16 Temmuz sabahı püskürtülmüş ve bertaraf edilmiştir. Milletimizin evlatları caddelerde sokaklarda bu darbe girişimine karşı direndi. Vatandaşlarımız 15 Temmuz akşamından itibaren burada nöbet tutarak demokrasiye, milli iradeye sahip çıkmıştır.'
Kaynak: AA