Suriyeliler 'Demokrasi Nöbeti'nde

Tekirdağ'da, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlara Suriyeliler de destek verdi Suriyeli Şıpli: 'Allah Erdoğan'a uzun ömürler versin. Filistin'de, Mısır'da, Suriye'de, Bosna'da dünyanın neresinde Müslüman varsa baksın, bize babalık yapsın'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla Tekirdağ'da vatandaşların 'demokrasi nöbeti'ne Suriyeliler de katıldı.

Tekirdağ Valiliği önünde toplanan vatandaşlarla, Suriyeli Şıpli ailesi de ellerinde Türk bayraklarıyla nöbet tutuyor.

Ali Şıpli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerinin de lideri olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Allah'tan uzun ömürler dileyen Şıpli, 'Allah Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı başımızdan eksik etmesin. Türkiye benim ikinci vatanım. Suriye'de kaybettik, Türkiye'de kaybetmek istemiyoruz. İnşallah bu birlik ve beraberlik, bu demokrasi devam eder. Allah Türkiye'yi korusun.'' dedi.

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getiren Şıpli, şunları söyledi:

'Allah Erdoğan'a uzun ömürler versin. Filistin'de, Mısır'da, Suriye'de, Bosna'da dünyanın neresinde Müslüman varsa baksın, bize babalık yapsın. Bizim umudumuz Erdoğan'dır. Darbe günü sabah namazına kadar dua ettik, namaz kıldık. Bu darbe olsaydı Müslüman alemi için çok kötü olacaktı.'

Ali'nin eşi Amina Şıpli ise Türkiye'ye 2 yıl önce geldiğini ve bir atölyede çalıştığını belirtti.

Eşiyle kendilerine kucak açan ülkenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve vatandaşların yanında olduklarını dile getiren Şıpli, Türkiyeyi ikinci vatanları olarak gördüğünü kaydetti.

Kaynak: AA