Şehit Polisin İsmi Parka Verildi

Tunceli'deki hain saldırı sonucu şehit edilen polis Kağan Kılıç'ın ismi İzmir'de bir parka verildi.

EVKA - 4 Mahallesi'nde bulunan parkın açılışında konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Şehit Polis Kağan Kılıç'ın memleketinde, büyüdüğü mahallede adının yaşatılacağını belirtti.

Vatan uğrana canlarını feda eden şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağını söyleyen Başkan Atila, 'Acımız çok büyük. Adını çocukluğunun geçtiği bu parka verdiğimiz Kağan kardeşimizi çok kısa bir süre önce kaybettik. Ama artık anneler, babalar ağlamasın. Tüm dualarımız bu acıların son bulması için.' diye konuştu.

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise, şehit polisin adının doğup büyüdüğü mahalledeki parka verilmesi üzerine, Bornova Belediye Meclisi'ne ve Belediye Başkanı Atila'ya teşekkür etti.

Şehit Polis Kağan Kılıç Parkı açılışına katılan Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan da, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişime değinerek, '40 yıldır bölücü terör örgütü ile mücadele ederken şimdi de 40 yıldır hazırlık yapan bir başka terör örgütü ile yüz yüze geldik. Çok şükür ki, milletimiz sayesinde bu hain saldırıyı savuşturduk. Tabi ki mücadelemiz devam edecek. Biz canımızı vermeye hazır olduğumuz, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece bu vatan payidar olacaktır. Unutmayalım ki, bu vatan bize şehitlerimizin emaneti.' diye konuştu.

Şehit polisin babası Galip Kılıç, böyle bir karar aldıkları için Bornova Belediye Meclisi ve Başkanına teşekkür etti.

Kaynak: AA