Arsa Paraları FETÖ'ye Finansman Oldu

Isparta'da yaşları 62 ile 85 arasında değişen 6 kişinin, cami, mescit ve Kur'an kursu yapılması için FETÖ mensubu olduğunu öğrendikleri iş adamlarına verdikleri 20 milyon lira değerindeki arazilerinin satılarak terör örgütüne finansman olarak kullanıldığı ortaya çıktı 62 yaşındaki Akyol: '1725 Aralık hadiselerindeki ifadeler, bizi uyandırdı. Ben bunu fark eder etmez gittim, 'Benim arsamı iade edin, burada hayırlı bir iş yapılacağına kanaatimiz yok' diyerek arsalarımızı geri istedik' 'Aldatılmış olmanın ızdırabını çekiyoruz. Bize bunları yapanların cezalandırılmasını istiyoruz'

Isparta'da yaşları 62 ile 85 arasında değişen 6 kişi, üzerine cami, mescit ve Kur'an kursu yapılması için FETÖ mensubu olduklarını öğrendikleri iş adamlarına verdikleri 20 milyon lira değerindeki arazilerinin üçüncü kişilere satılarak parasının örgüte finansman olarak kullanılmasının üzüntüsünü yaşıyor.

Isparta'da yaşayan 62 yaşındaki Halil İbrahim Akyol, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dünyada kendi adına bir vakıf veya cami bırakmak için Çünür Mahallesi'ndeki arazisini hayır işlerinde kullanılması amacıyla 2010 yılında bağışlama kararı aldığını söyledi.

Bu kararını çevresindekilere söylediğini dile getiren Akyol, sonradan FETÖ mensubu olduğunu öğrendiği iş adamlarının bunu duyduğunu ve yanına gelerek bağışlayacağı arazi üzerine adına cami ve yurt yapmak istediklerini söylediklerini anlattı.

Bu kişilerin terör örgütünü desteklediğini bilmeden manevi bir yatırım olması için arsasını tapusuyla verdiğini dile getiren Akyol, süreç içerisinde arazi üzerine hiçbir şey yapılmadığını, görüşmeye gittiklerinde de bu kişilerin kendisini oyaladıklarını ifade etti.

-'17-25 Aralık hadiselerindeki ifadeler, bizi uyandırdı'

Akyol, Gezi Parkı olayları ve özellikle 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından bunların ne olduğunu kavradığını söyleyerek, şöyle konuştu:

'17-25 Aralık hadiselerindeki ifadeler, bizi uyandırdı. Ben bunu fark eder etmez gittim, 'Benim arsamı iade edin, burada hayırlı bir iş yapılacağına kanaatimiz yok' diyerek arsamı geri istedim. Onlar 'Veremeyiz' anlamında ifadeler kullandılar ve beni geçiştirerek gönderdiler.'

Arazilerin Çamdağı adındaki şirket üzerinde bulunduğunu bildiğini ancak 3 ay önce arsanın şirket üzerinden başka bir kişiye satıldığını öğrenildiğini ifade eden Akyol, bunun üzerine mahkemeye başvurarak satışa tedbir koydurduklarını belirtti.

- 'Aldatılmış olmanın ızdırabını çekiyoruz'

Akyol, daha sonra emniyete şikayette bulunduklarına işaret ederek, şöyle dedi:

'15 Temmuz darbe girişiminin ardından biz duyduk ki devlet bunların mal varlıklarına arsalarına el koymuş, artık gönlümüz rahatladı. Bunların niyetlerinin iyi olmadığını anladık. Hele 15 Temmuz hadisesi bunların tamamen maksatlı bir yapı olduğunu bize gösterdi. 15 Temmuz’dan önce bizden yalvararak aldıkları arsaları satışa çıkardılar. Bu satıştan biz iyice muzdarip olduk. Ruhumuz incindi çünkü maksadımız o arsaların bizden alınıp satılması değildi. Orada hayırlı müesseselerin kurulması, camilerin, Kur'an kursların, talebe yurtlarının kurulmasıydı, insanlara, insanlığa, Müslümanlara hizmet etmesiydi ama bunların gayesi bu değildi. Gayelerinin, arsalarımızı toplayıp değerinden aşağıya satarak para kazanmak olduğunu anladık.

Allah, bunların niyetlerinin kötü olduğunu milletimize gösterdi. Şu anda biz ilimiz Valiliğinin mülklerimize el koymasından, Emniyetimizin bizim ellerimizden tutuşundan memnunuz. Valiliğimizin ve Emniyetimiz başta olmak üzere bu tür faaliyetleri önlemek için gayret gösteren bütün kurumlara teşekkür ediyoruz.'

Kendisiyle birlikte 6 kişinin arazisini bağışladığını, 12 dönüm arazilerin değerinin 20 milyon lira civarında olduğunu ifade eden Akyol, 'Aldatılmış olmanın ızdırabını çekiyoruz. Bize bunları yapanların cezalandırılmasını istiyoruz.' diye konuştu.

- 'Cami yapılması için verdiğim arazide apart yapılıyor'

Ali Osman Akyol da tapusuyla birlikte verdiği arazi üzerinde 3-4 yıl bir şey yapılmadığını, bunun nedenin sormaya gittiklerinde karşı tarafın kendilerini oyaladığını aktardı.

Gezi olayları ve 17-25 Aralık olaylarında FETÖ'cülerin izleri çıkınca bu kişilerden iyice şüphelendiklerini dile getiren Akyol, 'Yaptığımız hayrın bize tersine döneceğini düşündük bunlardan geri istedik. geri vermediler, verme taraftarı da olmadılar. Bu arada bizim yerimizi satışa çıkarmışlar mahkemeye verdik, o satış işini durdurduk. İyi niyetli olmadığını hissettik. Bu darbe girişiminde niyetlerinin kötü olduğunu iyice anladık. Biz bu arsamızı geri almak için mahkemelerde uğraşacağız.' sözlerine yer verdi.

Hasan Hüseyin Can da kendisinin Allah rızası için bir şeyler yapılması için arsasını bağışladığını ancak daha sonra buranın satıldığını öğrendiğini söyledi.

Cami yapılması için verdiği arazisine apart inşa edildiğini anlatan Can, olayı mahkemeye taşıdıklarını ve terör örgütü üyelerinin kendi arazilerinden maddi bir kazanç sağlamalarını istemediklerini vurguladı.

- 6 iş adamı gözaltına alınmıştı

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen FETÖ operasyonu kapsamında, örgüte ait bazı dernek ve vakıfların Mali Suçları Araştırma Kurulundan alınan raporla şüpheli finans hareketleri olduğu belirlenmişti.

İnceleme sonucunda FETÖ'ye ait Sarıkaynak ve Çamdağı Turizm şirket yöneticilerinin 'bağışlayacakları arazi üzerine öğrenci yurdu ve cami yapılacağını söyleyerek, yaşlı vatandaşları kandırdıkları, bu yöntemle toplam değeri 20 milyon lira olan arazi aldıkları' tespit edilmişti.

Ekipler, önceki gün gerçekleştirdikleri operasyonda 6 iş adamını gözaltına almıştı.
Kaynak: AA