Alaplı Kaymakamı Çağlar Açıklaması

'İlçemizdeki tüm köyleri hırsızlık olaylarına karşı güvenli hale getireceğiz'.

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, 'İlçemizdeki tüm köyleri hırsızlık olaylarına karşı güvenli hale getireceğiz.' dedi.

Çağlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, fındık sezonun gelmesiyle ilçede özelikle köylerde fındık hırsızlığı olaylarının arttığını söyledi.

Muhtarların ve vatandaşların desteği ile 2 yıl önce kurulan kamera sistemi sayesinde birçok fındık hırsızlığı olayının çözüldüğünü ifade eden Çağlar, şöyle konuştu:

'Köylerimize ulaşımı sağlayan 7 bölgeye kurulan güvenlik sistemi köylü ve muhtarlarımızın desteği ile 2 yıl önce kurulmuştur. İlçe Jandarma Komutanlığını belirlediği bölgelere kurulan kamera sistemi, gece görüşü ve plaka okuma özelliğine sahiptir. Köylerin güvenliğini sağlayan kamere sistemi Türkiye'nin hiçbir yerinde olmadığını düşünüyorum. Alaplı fındık bölgesi olduğu için fındık hırsızlığı çok fazla oluyordu. Ancak gece görüşü kameraları sayesinde hırsızlığa olaylarına karışanlar yakalandı. Kamera sayısını artırmayı düşünüyoruz. Bunla ilgili çalışmalarımız olacak. Özelikle hibe desteği programları sayesinde hemen hemen her köyümüze kamera sistemi kurmak istiyoruz. Özelikle cep telefonunda kameraları takip edecek yeni bir sistem kurmak için çalışma başlatacağız.'

Kaynak: AA