Prof. Dr. Coşkun'dan GAÜN'e Veda

Gaziantep Üniversitesindeki (GAÜN) 8 yıllık rektörlük görevini tamamlayan Prof. Dr. Yavuz Coşkun, üniversitede veda programı düzenledi.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, Seyirtepe Tesislerindeki programda konuşan Coşkun, göreve başladıklarında Gaziantep'e yaraşır, kaliteli büyük bir üniversite hedefi koyduklarını, bu konuda da önemli çalışmaları hayata geçirdiğine inandığını kaydetti.

Öğrenci sayısını, 11 binden 45 bine yükselttiklerini, kalitesiyle birçok üniversiteyle yarışır bir ortam hazırladıklarını ifade eden Coşkun, 'Gözümüz yükseklerde, ayağımız yerdeydi. Onun için parlayan yıldız parolasını önümüze koyduk. Çok şükür zaman içerisinde hem ülke çapında, hem de uluslararası camiada adımızdan söz edilir bir üniversite olduk.' ifadelerini kullandı.

Rektör Coşkun, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından halefi olarak ataması yapılan ve yemekte hazır bulunan Prof. Dr. Ali Gür'den övgüyle sözederek, şöyle devam etti:

'Son 4 yıldaki yardımcılığımı yapmış, birçok kara günümde yanımda olmuş Ali Gür arkadaşımız, atama makamı olan Cumhurbaşkanımız tarafından atandı. Cuma günü de görevine başlayacak. Kara günlerimiz diyorum çünkü biz 2012’de bugün çokça bahsettiğimiz o çetenin oyunuyla karşı karşıyaydık. O zaman çok fark edilmemişti belki ama biz o çetenin oyununa birebir maruz kalan bir ekip olarak olağanüstü bir savaş verdik. Buradaki o Mustafa Peker adını (dönemin cumhuriyet başsavcısı) hiçbir zaman zikretmeden imtina etmeyeceğim. Birkaç tetikçi savcı veya cemaatin maşası olan savcılar aracılığıyla, piyasadaki birkaç gazeteci ile muhalefetle soru önergesi taşıyarak bizleri sorguya almak, YÖK’te kumpaslar kurarak bizi iftira ve itibar suikastı kampanyalarında bulundular. Ama, korkmadan, yılmadan 17-25 Aralık olduktan sonra Senato Bildirisi ile o çeteye karşı cesurca tavrımızı ortaya koyduk.'

Kaynak: AA