Biden, İbadi İle Görüştü

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Irak Başbakanı İbadi ile Irak'taki siyasi ve güvenlik gelişmelerini telefonda konuştu.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile Irak'taki siyasi ve güvenlik gelişmelerini ele alan telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden ve İbadi görüşmede, terör örgütü DAEŞ’e karşı verilen mücadeledeki ivmenin sürdürülmesinin önemini vurguladı, ayrıca başkent Bağdat’ın güvenliğinin artırılmasına yönelik çabaları değerlendirdi.

İki lider, Musul’un geri alınmasına yönelik çabaları da konuştukları görüşmede, bu çabalarda uluslararası desteğin kazanılmasının önemi üzerinde durdu.

Irak Başbakanı İbadi, başkent Washington’da 20 Temmuz'da Irak’a destek olunması için düzenlenen bağışçılar konferansında 2 milyar dolardan fazla insani yardım ve desteğin sağlanmasında ABD hükümetinin katkısından dolayı Biden’a teşekkür etti.

Biden, ABD’nin, birleşik, federal ve demokratik bir Irak’ı desteklemeye yönelik taahhüdünü bildirdi, DAEŞ’i kalıcı olarak yok etmeye yönelik adımlar atan Irak hükümeti ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi arasında yakın işbirliği yapılmasını vurguladı.
Kaynak: AA