Fiat Egea, İtalya'daki Satışlarını Artırıyor

Sedan, hatchback ve station wagon karoser seçeneklerinden oluşan, toplam 1 milyar doları aşan bir yatırımla hayata geçen Fiat Egea, İtalya'daki satışlarını artırıyor.

Fiat'tan yapılan yazılı açıklamada, Egea'nın, bir yandan “Dodge Neon” ile Meksika pazarında yer alırken, diğer taraftan Avrupa pazarlarında hem sedan hem hatchback karoser seçenekleriyle 'başarılı' satış adetlerine ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, Fiat markasının, önceki yılın temmuz ayına göre İtalya'daki satışlarını yüzde 4.3 artırarak yaklaşık 29 bin 300 adede çıkardığı, yılın başından bugüne kadar Fiat'ın İtalya’daki toplam satış adedinin yüzde 19 artışla 252 bin 400 adede yükseldiği ve pazar payının da yüzde 21,5’e ulaştığı kaydedildi.

Egea/Tipo model ailesinin ise İtalya'da yüzde 16,5 pazar payı ile 'kompakt sınıfın en çok satan modeli' olduğu bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, Egea/Tipo model ailesinin Fiat markasının ana vatanında sınıfında sağladığı başarının büyük önem taşıdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Egea ailesi Türkiye pazarında görmüş olduğu talebin yanında ihraç pazarlarında beğeniyle karşılanıyor. Egea Sedan ve Hatchback modelleri satışa sunulduğu her pazarda beklenenin üzerinde talep gördü. Avrupa'daki sedan satışlarında öngörülerimizin önüne geçtik. Hatchback model versiyonunda ise sürekli artan bir ivmelenme söz konusu. Egea/Tipo model ailesinin başarılı performansının artarak devam etmesini bekliyoruz. Gelecek aylarda tüm pazarlarda Egea/Tipo model ailesinin Fiat markasının gücüne büyük katkı sağlamaya devam edecek sonuçlar ortaya koyacağına inanıyoruz.'

Kaynak: AA