Gaziantep'teki Cinsel İstismar İddiası

Valilik: 'Mağdur aile ve bebeğimize psikososyal destek hizmeti verilmekte ve ayrıca bütün ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bebeğin herhangi bir sağlık sorunu ve tedavi ihtiyacı bulunmamaktadır'

Gaziantep Valiliğinden, İslahiye ilçesinde bebeğe cinsel istismar olayıyla ilgili mağdur aileye ve bebeğe psikososyal destek hizmeti verildiği, bütün ihtiyaçlarının karşılandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 20 Ağustos Cumartesi günü İslahiye ilçesindeki Suriyeli bir ailenin kız çocuğunun cinsel istismarı olayının failinin çok kısa bir sürede adli makamlara teslim edildiği ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı anımsatıldı.

Olayın ardından mağdur aile ve çocuğunun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce koruma altına alındığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Mağdur aile ve bebeğimize psikososyal destek hizmeti verilmekte ve ayrıca bütün ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bebeğin herhangi bir sağlık sorunu ve tedavi ihtiyacı bulunmamaktadır. Mağdur ailemiz bu olayın üzüntüsü yanında, devletimizin himayelerinden duyduğu memnuniyet ve güven duygusu içerisindedir. Bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan bebeğin öldüğü yolundaki haber ve yorumlar üzüntüyle karşılanmaktadır.'
Kaynak: AA