Gaziantep'teki Terör Saldırısına Tepki

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, vatanı bölmeye, milleti parçalamaya, bu eli kanlı örgütlerin ve arkalarındaki güçlerin, nefesinin de takatinin de yetmeyeceğini belirtti.

Filiz, Gaziantep'teki bir düğün sırasında gerçekleştirilen hain terör saldırısı ile ilgili basın açıklamasında, masum insanlara karşı yapılan bu saldırının bir insanlık suçu olduğunu kaydetti.

Terör örgütlerinin ismi ne olursa olsun maksatlarının aynı olduğunu vurgulayan Filiz, şöyle devam etti:

'Ülkenin birliğini, beraberliğini ve huzurunu hedef alan hain terör örgütleri PKK, DAEŞ, FETÖ ve diğerleri Türkiye'yi hedeflerine koymuşlar. Dört bir yandan haince ve acımasızca saldırıyorlar. Ama şunu bilmeliler ki teröre asla taviz vermeyeceğiz. Vatanımızı bölmeye, milletimizi parçalamaya, bu eli kanlı örgütlerin ve arkalarındaki güçlerin, nefesi de takati de yetmeyecektir. Yüzyıllarca üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanları kınıyoruz. Bu alçak saldırılar, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkmaya yetmeyecektir. Yıkıcı ve bölücü mihraklar, bu ve benzeri saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti ve milletimiz üzerindeki kirli emellerine asla ulaşamayacaklardır.'

Gaziantep'in, tarihini kahramanlık destanlarıyla yazdığının, bağımsızlığını, kahramanca mücadele vermiş, bu uğurda gözünü bile kırpmadan canını veren şehitleri ile kazandığının altını çizen Filiz, 'Hiçbir kalleş saldırı, barış şehri olan Gazi şehrimizi beraber yaşama kararlılığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir. Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik Gaziantep'teki hain saldırı ve saldırıyı düzenleyenleri nefretle lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Gazi şehrimizin başı sağ olsun.' dedi.

Kaynak: AA