Kerpe Plajına 'Mavi Bayrak'

TÜRÇEV tarafından Kocaeli'nin Kandıra ilçesi Kerpe sahiline verilen 'Mavi Bayrak', göndere çekildi Kerpe Miço Koyu Kadınlar Plajının açılışı yapıldı.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfınca (TÜRÇEV) Kocaeli'nin Kandıra ilçesi Kerpe sahiline verilen 'Mavi Bayrak' göndere çekildi.

Kerpe plajında düzenlenen törende konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Türkiye'nin yükselen bir değer olarak kendini gösterdiğini belirterek, kentlerin, Avrupa şehirlerinden farkının kalmadığını söyledi.

Katırcıoğlu, 2 bin 700 yıllık kentin sadece sanayisiyle değil sağlık, turizm projelerinin gerçekleştiği örnek bir kent haline geldiğini dile getirerek, 'Kerpe Miço Koyu Kadınlar Plajı sadece kadınlara ait. Onların tercih ve talepleri doğrultusunda gerçekleştirildi. Sadece dindar, muhafazakar kadınlarımızdan değil tüm kadınlarımızdan gelen talep üzerine sosyal bir proje olarak gerçekleştirildi.' diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da mutlu, anlamlı, sevinçli bir gün yaşadıklarını ifade ederek, 'Kocaelimizin en güzel köşelerinden biri olan Kerpemizi mavi bayrakla taçlandırıyoruz' dedi.

Mavi bayrak alabilmenin 33 kriteri bulunduğuna işaret eden Karaosmanoğlu, mavi bayrağın olduğu yerde hiç endişe etmeden denize girilebileceğini belirtti.

Tüm kurallara uyarak, mavi bayrağın gerektirdiği tüm temizliği, sağlığı, çevre şartlarını en güzel şekilde gerçekleştirerek yola devam edeceklerini aktaran Karaosmanoğlu, şunları kaydetti:

'Göreve geldiğimizde Kocaeli'nin tüm sahilleri inci gibi olacak dedik ve o günden bu güne sizlerle beraber, sizden aldığımız yetki ve güçle bize verdiğiniz görevi severek yolumuza devam ediyoruz. Kandıra sahilleri Karadeniz sahillerinin ve bölgenin çekim merkezi olacak. Miço Koyu, dünyanın en güzel koylarından biri, yaklaşık altı aydır çalışıyoruz. Tertemiz, pırıl pırıl, kadınların hizmetine açtık. Hayırlı olsun.'

Konuşmaların ardından Kerpe plajında 'Mavi Bayrak' göndere çekildi, Miço Koyu Kadınlar Plajının açılışı gerçekleştirildi.
Kaynak: AA