Gaziantep'te bombalı saldırı

Gaziantep kent merkezinde bir sokak düğünü sırasında patlama meydana geldi. Terör saldırısında ilk belirlemelere göre 30 kişinin öldüğü 94 kişinin yaralandığı açıklandı.

Gaziantep'te bombalı saldırı
Gaziantep'te bombalı saldırı
Gaziantep şehir merkezinde Siirtli bir ailenin okul bahçesinde yaptığı düğüne bombalı saldırı düzenlendi. Gaziantep Valisi olayın hemen ardından yaptığı açıklamada 'Menfur terör saldırısı nedeniyle yaralananlar oldu' dedi. Valilik tarafından yapılan son açıklamaya göre saldırıda 22 kişi öldü, 94 kişi de yaralandı.

GAZİANTEP VALİLİĞİ: 50 ÖLÜ, 94 YARALI


Gaziantep Valiliği, kına gecesinde düzenlenen bombalı saldırıda 50 kişinin yaşamını yitirdiğini, 94 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

'Şahinbey İlçemiz Beybahçe Mahallesinde bugün saat 22.50 sıralarında bir düğüne yapılan bombalı saldırı sonucu 50 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 94 vatandaşımız yaralanmıştır. Menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen terör saldırısı ve bu saldırıyı yapanları lanetle kınıyoruz. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına Valiliğimizce yapılacak açıklamalar haricindeki haberlere itibar edilmemesini önemle istirham ediyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun.'

Gaziantep'te bombalı saldırıGaziantep'teki patlamadan ilk görüntüler
 
Gaziantep'te bombalı saldırı

AK PARTİLİ ERDOĞAN: BÜYÜK İHTİMALLE CANLI BOMBA

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep'teki saldırıyla ilgili 'Büyük bir ihtimalle canlı bomba' dedi.

Milletvekili Mehmet Erdoğan, Cnn Türk'te yaptığı telefon bağlantısında, saldırının büyük ihtimalle canlı bomba olduğunu belirterek, olayda yaşamını yitirenlerin olduğunu kaydetti. Mehmet Erdoğan, şunları söyledi:

'Gelen bilgiler yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız da var. Tabi bir mahalledeki düğüne saldırı. Büyük ihtimalle bir canlı bomba. Canlı bomba olduğu şeklinde bilgi geldi. Bir aşama sonra netleşir, ama gelen ilk bilgi bu noktada. Şu anda sayı bilinmiyor. Yaralılar var ama hayatını kaybedenler de var. Şu ana kadar Gaziantep ve ülkemizdeki bomba patlatma katliamlarını DAEŞ yada PKK yapıyor. Yani bunlar hepsi aynı merkezden yönetiliyor.'

Gaziantep'te bombalı saldırı

 

ŞAMİL TAYYAR SALDIRIYI TWİTTER'DAN KINADI

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar patlamanın ardından, “FETÖ bıraktı PKK ihanet nöbetini devraldı. Şimdi DAEŞ.. Allah topunuzun belasını versin” dedi.

Gaziantep'te bombalı saldırı

GEÇİÇİ YAYIN YASAĞI

RTÜK, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirdi.