Kırşehir'de Asri Mezarlık Projesi

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, cenaze işlemlerinin daha modern ve düzenli bir şekilde yapılması için Asri Mezarlık Projesini hayata geçireceklerini belirtti.

Belediye Başkanı Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Asri Mezarlık Projesi ihalesinin bu ay içerisinde yapılacağını ifade etti.

Bahçeci, projenin tamamlanmasıyla cenaze, defin işlemlerinin ve mezarlık ziyaretlerinin modern, düzenli ve dini inançlara yakışır biçimde yapılacağını vurguladı.

Boztepe yolu üzerinde yapılması planlanan mezarlığın içerisinde, cami, gasilhane, taziye evi, yönetim binası, çeşmeler ve mermer atölyeler yer alacağını dile getiren Bahçeci, şunları kaydetti:

'Gelecek dönem için tasarladığımız 40 projeden biri olan Asri Mezarlık Projemiz içerisinde cami, gasilhane, taziye evi, yönetim binası, çeşmeler ve mermer atölyeler yer alacak. 24 Ağustosta yapılacak ihale ile inşallah ilk etapta Asri Mezarlığımızın çevre duvarını, güvenlik kulübesini, idari binasını ve 400 lahit mezar yapacağız. Geri kalan bölümlerini de ikinci etapta tamamlayacağız. Belediye olarak sadece asfalt ve yol yapan belediye anlayışından sıyrılarak sosyal, kültürel yatırım yapmaya gayret ediyoruz.'

Kaynak: AA