Beyşehir'de 'Demokrasi Şöleni'

Ünlü sanatçı ve şair Dursun Ali Erzincanlı, Beyşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Demokrasi Şöleni'nde sahne aldı.

Şölende, Erzincanlı’nın 15 Temmuz darbe kalkışması esnasında cuntacı generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir için yazdığı '30 Kuş' isimli şiiri okuması meydanı dolduran arasında duygu yüklü anlar yaşattı.

Erzincanlı, klip de çektiğini belirttiği şiiriyle ilgili olarak, meydanı dolduran kalabalığa hitap ettiği konuşmasında, 'Bundan sonra bizim kahramanlarımız Spider Man değil, Ömer Halisdemir’lerdir.' dedi.

Yaşanılan bu korku ve kaygının bir milletin edebiyatını, sanatını, şiirini her şeyini etkileyeceğini belirten Erzincanlı, şöyle konuştu:

'Ama aynı zamanda kahramanlarını da çıkarır. Biz diyorduk evlatlarımıza, yarın bir gün savaş olsa memleketi bunlar mı kurtaracak ama evet, baktık ki memleketi onlar kurtardı. Baktık ki Allah-ü teala bu millete, dedelerimiz herhalde 600 yıl İslam’a hizmet ederken, bütün insanlığa birlikte yaşamayı öğretmiş, mazlumun yanında olmuş, zalimin karşısında durmuş, onun için de Allah aradan kaç kuşak geçerse geçsin, onu da dedelerine benzetmiş. Yetişkin bir aslan ve yavru bir aslan düşünün, o yavru aslan da birkaç ay sonra yetişkin bir aslan olacak. Şimdi o gece 240 şehidimiz vardı. İlerleyen günler, aylar çok özel, çok profesyonel eserler, destanlar, filmler, edebiyat, sanat tarafından yad edilecek 15 Temmuz.'

Programa, Beyşehir Kaymakam vekili Kadir Ulusoy, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu da katıldı.

Kaynak: AA