Gazipaşa'da Kadın Çiftçiler Yarıştı

Gazipaşa ilçesinde düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi ve kültür yarışmasında renkli görüntüler oluştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Kadın Çiftçiler Yarışıyor programının Gazipaşa etabı Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Kentten 8 kadın çiftçinin kıyasıya rekabet ettiği ve renkli görüntülerin ortaya çıktığı yarışmada, 15 soru soruldu. Yarışmada 15'nci sorunun ardından Ayşe Ergün, Ümmü Akyol ve Sultan Kaplan arasında eşitliğin bozulmaması üzerine 3 yedek soru soruldu.

Sorulara verdiği cevaplarla birinci olan Ayşe Ergün, bin 500 liralık hediye çeki kazandı.

Ergün, daha önce de bilgi yarışmalarına katıldığını belirterek, önceki günlerde bir yarışmada da dereceye girerek İspanya'ya gitmeye hak kazandığını anlattı.

İspanya'da üretilen üretimleri inceleme fırsatı bulacağını vurgulayan Ergün, 'Özellikle biyolojik mücadele konusunda bilgi edineceğim. Üç dönüm seramız var, orayla ilgileniyorum. Tüm bilgi birikimimi burada kazandım.' ifadesini kullandı.

Gazipaşa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazan Durak Özçelik de ilçe finallerinde birinci olan yarışmacıların Antalya'da gerçekleştirilecek yarı finale ve il finaline katılacağını belirtti.

Kaynak: AA