Bitlis'te 'Yeni Teşvik Sistemi' Toplantısı

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Davut Tezcan, 'FETÖ'nün ikinci bir darbe ayağı da ekonomiye çökertmektir.' dedi.

İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Yeni Teşvik Sistemi ve Yatırım Destekleri Bilgilendirme' toplantısında konuşan Tezcan, 15 Temmuz'da bir silahlı ayaklanma yaşandığını söyledi.

Bu silahlı çetenin kılcal damarlarına girerek devleti yıkmaya çalıştığını aktaran Tezcan, 'Allah, vatandaş, devlet ve şerefli Türk ordumuz buna izin vermedi. Her ne kadar ordumuzun içine sızmış olsalar da ancak bütün orduyu bir tutmamızın hiçbir faydası yoktur. Geçmiş olduğu gibi bugünde Türk ordumuz yine dünyada saygın olan ve yine dünyada ilk 5'in içine giren en düzenli ve en güçlü olmaya devam edecektir.' dedi.

'FETÖ'nün ikinci bir darbe ayağı da ekonomiye çökertmektir' diyen Tezcan, şunları kaydetti:

'Ancak duyarlı vatandaşlarımızın 'biz zarar edeceksek de ülkemiz zarar etmesin' düşüncesiyle dolarlarını götürüp bozdurması ve piyasaya sürmesinden dolayı, bunlar döviz ve piyasa üzerinde oynanan belli hedeflerine ulaşamadılar. Bunların hedefinden vazgeçtiği söz konusu değil.'

Toplantıda kurum amirleri ve ilgili yatırımcı kuruluşlar, yeni teşvik sistemi ve yatırım destekleri hakkında gelen katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıda Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 170 kursiyer de sertifikalarını aldı.

Kaynak: AA