Başbakan Şehit Ve Yaralı Sayısını Açıkladı
Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ’da 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, 217 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bitlis’te ise 5 asker ve 1 köy korucusu şehit oldu, 3 asker yaralandı.

BİTLİS’TE 6 ŞEHİT
Öğle saatlerinde ise bu kez Bitlis’ten acı haber geldi. Hizan ilçesinde yola yerleştirilen patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Olayda 5 asker ve 1 korucu şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bu saldırı hakkında da bilgi veren Başbakan, terör örgütlerinin işbirliği yaptığını ama asla Türkiye’ye diz çöktüremeyeceklerini belirterek, “15 Temmuz’da yaşanan başarımız darbe teşebbüsünden sonra FETÖ artık iddiasını yitirmiş ve görevi bölücü terör örgütüne devretmiştir. Baştan beri söylediğimiz bir şey var, bunların başında onları yöneten akıl aynı. İhtiyaca göre veriyor. Virüs tükenince diğerine görevi aktarıyor” diye konuştu.
“BU YOLA BAŞ KOYDUK”
Elazığ’dan millete seslendiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:
“Bu yola baş koyduk. Hiçbir terör örgütü Türkiye ile bilek güreşine giremeyecek. Bu milleti asla ve asla hiçbir terör örgütü teslim alamayacak. Bunların çılgınlaşmasının arkasında operasyonlar konusundaki askerimizin polisimizin jandarmamızın artan bir kararlılıkla takibi vardır. Bu ve buna benzer olayları yine bekleyebiliriz. Ama bu bizi asla terörle mücadele milletin huzurunu, sükunun sağlamada bir an bile yıldırmaz, yolumuzdan geri koyamaz. Milletimizin duygularını anlıyoruz. Hepimizin canı yanıyor. Hepimiz bağrımızda büyük acılar yaşıyoruz. Şehit ve yaralılarımız var ama bir gerçek daha var. Bu da Türkiye’nin geleceği ve aydınlık yarınlarıdır. Bu konuda gerek içten gerek dıştan her kim hangi şekilde gelirse gelsin Allah’ın izniyle 79 milyon vatan evladının 15 Temmuz’da gösterdiği o asil duruş bundan sonra da bölücü terör örgütünü bu ülke topraklarında yok edinceye kadar devam edecektir. Bu konuda hiç ama hiçbir gevşeme olmayacak. İşin sonu nereye varırsa varsın. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diye yolumuza devam edeceğiz. Çünkü bu hain örgütler Türkiye’nin geleceğini karartmaya çalışıyorlar. Bunların akıl hocaları var. Bunların yerli ve milli bir tarafları yok. Bölgedeki insanların en büyük sorunu bölücü terör örgütü. Dolayısıyla bu örgütü bölge insanımızla aramızdan çıkaracağız ve el ele, omuz omuza Türkiye’nin gelecek yolculuğunda birlikte hareket edeceğiz. 15 Temmuz’da bir kez daha gördük ki hiçbir güç bu asil milleti yenemez. O gece hepimiz beraber olduk. Her siyasi görüşten ve farklı düşünceden insanımız bayrakları ile akın akın meydanlara koştu. Bugün de buradayız. CHP’den AK Parti’den her görüşten vatandaşımızla beraberiz, biriz, dayanışma içindeyiz. Konu vatan olunca, memleket olunca gerisi teferruattır.”
“PKK EMİR KOMUTAYI KAYBETMİŞ DURUMDA”
Başbakan Yıldırım, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, saldırının terör örgütü PKK ve uzantıları tarafından gerçekleştirildiği yönünde hiçbir tereddüdün olmadığına dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Terör örgütü artık emir komutayı kaybetmiş durumda. İçeride bulunanlar nerede imkan bulurlarsa oraya intihar saldırıları yapıyorlar. Alarm durumunu bir üst düzeye daha çıkarmış bulunmaktayız. Valimiz ve bütün sağlık ekiplerimiz 10 dakika içerisinde buraya geldi. 20 dakika içerisinde bütün yaralılar buradan alındı ve hastanelere yetiştirildi. Burada da çok titiz ve anında müdahalenin kayıpların azaltılmasına çok ciddi katkısı olduğunu düşünüyorum.”
Yıldırım, açıklamalarının ardından Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen saldırıda yaralananları ziyaret etti.
