Zeki Demirkubuz 'Kor' Filmiyle Toronto'da

Yönetmen Zeki Demirkubuz'un son filmi 'Kor', Kanada'nın Toronto kentinde düzenlenen Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gösterilecek.

Zeki Demirkubuz 'Kor' Filmiyle Toronto'da
Zeki Demirkubuz 'Kor' Filmiyle Toronto'da
Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Taner Birsel, Aslıhan Gürbüz, Caner Cindoruk gibi isimlerin başrollerini paylaştığı film, festivalin 'Çağdaş Dünya Sineması' bölümünde sinemaseverlerle buluşacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Demirkubuz, 'İnsan akli olduğu kadar akıl dışı olmasıyla, değerleri kadar arzularıyla, nedenleri kadar nedensizliğiyle de insandır. Kötülüğü de buradan gelir, iyiliği de. Çektiği acı da anlaşılması hiçbir şekilde mümkün olmayan doğasında gizlidir. Benim sinema yapmaktaki en temel derdim, hiçbir şey yapamadan çaresizce yaşamak zorunda olduğumuz bu doğayı sorgulamak, bununla şekillenen hayatımızı anlamaya çalışmaktır.' ifadesini kullandı.

Çekimleri 2015'te İstanbul'da yapılan, Türkiye-Almanya ortak yapımı 'Kor' filminin, post-prodüksiyon çalışmaları Almanya'da gerçekleştirildi.

Dolunay Soysert, İştar Gökseven ve Çağlar Çorumlu gibi isimlerin de rol aldığı filmin konusu özetle şöyle:

Kocası Cemal yaşadığı çöküşün ardından, bir iş için gittiği Romanya'da tutuklanınca acilen ameliyat olması gereken hasta çocuğuyla bir başına kalan Emine, kocasının eski patronu Ziya ile karşılaşır. Ziya bir zamanlar çok hoşlandığı ama Cemal'i seçip onunla evlenen genç kadının ve çocuğunun durumunu öğrenince kayıtsız kalmaz. Cemal aylar sonra İstanbul'a döndüğünde bazı gerçekler ortaya çıkacaktır.

Toronto Uluslararası Film Festivali, 8-18 Eylül arasında gerçekleşecek.

Kaynak: AA