Sarayönü'nde PVC İşçilerine Yangın Eğitimi

Sarayönü ilçesinde PVC sektöründe faaliyet gösteren fabrikanın personellerine, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yangın eğitimi verildi.

Yangın riskinin fazla olduğu PVC fabrikasında, firmanın talebi üzerine, 90 PVC işçisine, temel yangın güvenliği ve acil tahliye eğitimi verildi.

Eğitimde yangının büyüme hızı, yüksek sıcaklık tehlikesi, yangına maruz kalan insanların vücudunun etkilenme süreci, yangın sırasında karşılaşılabilecek tehlikeler, yangın çeşitleri, yangın ihbarının nasıl yapıldığı ve yangından korunma konularında bilgi verildi.

Tahliye tatbikatından sonra kontrollü şekilde yangın başlatılarak, yangın tüpünün kullanımı gösterildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sarayönü Merkez Eğitim Sorumlusu Yusuf Güçlüöver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın ve benzeri durumlarda bireylerin nasıl hareket etmesi gerektiğini uygulamalı olarak gösterdiklerini söyledi.

Yangında insanların paniğe kapıldığını ifade eden Güçlüöver, 'Yapılacak öncelikli işler bakımından da bu tatbikatın yararlı olduğuna inanıyoruz. Bu tür tatbikat ve eğitimler pratikte yapıldığında hafızalarda daha iyi iz bırakır. Acil durumlarda panik yapmadan yangına nasıl müdahale edileceği konusunda bireylerin bilgili olması, zararı en aza indirir.' dedi.

Kaynak: AA