Balık Tutarak Stres Atıyorlar

Tekirdağ’daki olta balıkçıları, Marmara Denizi kıyısında gece geç saatlere kadar balık tutarak stres atıyor.

Balık Tutarak Stres Atıyorlar
Tekirdağ’da balık tutkunları gündelik hayatın yorgunluğunu ve stresini üzerlerinden atmak için kente kıyısı olan Marmara Denizine giderek, gece geç saatlere kadar balık tutuyor.

Tekirdağ’ın sahil dolgu alanında balık tutan olta balıkçıları, "Günlük hayatın stresini ve yorgunluğunu burada atıyoruz. Burada hem balık tutmaya çalışıyoruz hem de temiz havanın tadını çıkarmaya çalışıyoruz. Yani illa balık çıkmazsa da soluduğumuz temiz hava bize kar kalıyor. Böyle günleri bazen arar oluyoruz. Gidip de kapalı mekanlarda, kahvehaneler gibi yerlerde zaman harcayacağımıza en azından burada hayatı daha da anlamlı hale getiriyoruz ve o alışkanlıklardan uzak duruyoruz" dedi.

"Tutup tutmamak önemli değil"

Balık tutup tutmadıklarının önemli olmadığını ifade eden balıkçılar, böyle şeylerin insanı kötü alışkanlıklardan da uzak tuttuğunu söyleyerek, "Mesela gidip orada burada boş boş oturup para harcayacağımıza, burada temiz havanın tadını çıkarıyoruz. Bazen çocuklarımızı da yanımızda getiriyoruz. Böyle ortamlarda hem yaptığımız işi onlara sevdirmeye çalışıyoruz hem de onların nelerden uzak durup nelerle ilgilenmeleri konusunda daha rahat bilgilendiriyoruz. Bu sayede onlar da biz büyüklerini örnek alarak çevreden gelecek zararlı şeylerden uzak duruyorlar" diye konuştu.

Kaynak: İHA