Şehit Ailelerine Anlamlı Destek

Muş'ta aşçılık kursuna katılan 15 kadın, hazırladıkları mantılardan elde ettikleri gelirleri, FETÖ'nün darbe girişimi esnasında şehit olanların ailelerine gönderme kararı aldı Kurs öğretmeni Güler: 'Gece meydanlardaydık, şimdi de gündüzleri şehit aileleri için mantı yapma kararı aldık'.

Muş'ta yaşayan bir grup kadın, geliri Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınlarına gönderilmek üzerine mantı hazırlamaya başladı.

Muş Belediyesince Sosyal Destek (SODES) programı kapsamında açılan aşçılık kursuna katılan 15 kadın kursiyer, şehit aileleri için anlamlı bir çalışma başlattı.

Günde yaklaşık 20 kilo mantı hazırlayan kadınlar, bunların satışından elde edilecek gelirin, FETÖ'nün darbe girişimi esnasında şehit olanların ailelerine ulaştırılmak üzere açılan hesaba aktarılması yönünde karar aldı.

Kursiyerlerden Hamiyet Saltık, tüm kursiyerler olarak şehit ailelerine destek olmak istediklerini söyledi.

Hazırladıkları mantıları kısa sürede satıp gelirini açılan banka hesabına yatıracaklarını vurgulayan Saltık, 'Kıymasını belediye bize veriyor, biz de kendi gücümüzle mantıyı yapıyoruz. Yaptığımız mantıyı evlere ve sipariş üzeri satıyoruz.' dedi.

Kurs öğretmeni Ayşe Güler de kursiyerlerin günde yaklaşık 20 kilo mantı hazırladığını ve kilosunu 20 liradan satışa sunduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

'Gece meydanlardaydık, şimdi de gündüzleri şehit aileleri için mantı yapma kararı aldık. Buradan elde edilen geliri Başbakanlığın açtığı hesaba yatıracağız. Küçük bir miktar olur belki ama bizim vicdani bir rahatlamamız olur. Çünkü şehitlerimiz canlarını verdi, biz de en azından maddi bir imkan sağlamış oluruz onlara. Allah Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve devletimize zeval vermesin, ki biz de huzurlu bir şekilde yaşayalım. Çünkü şehitlerimiz sayesinde biz buradayız.'
Kaynak: AA