Nihat Kazanhan Davası Ertelendi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın ölümüne ilişkin 1’i tutuklu olmak üzere 5 polisin yargılandığı dava, ileri bir tarihe ertelendi.

Nihat Kazanhan Davası Ertelendi
Cizre’de 14 Ocak 2015’te evinin önündeki boş arazide oynarken kurşun isabet eden ve hayatını kaybeden 12 yaşındaki Nihat Kazanhan olayına ilişkin davanın sekizinci duruşması, Cizre 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Saat 10.00’da başlayan ve öğleden sonraya kadar devam eden duruşmada, tutuklu sanık M.N.G.’nin tutukluluk halinin devamına. Tutuksuz sanıklar komiser yardımcısı U.İ. ve özel harekat polisleri H.V., O.Ç. ve G.T. hakkındaki tutuklama kararının reddine, davanın 23 Eylül 2016’ya ertelenmesine karar verildi.

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, “Mahkemeden, geçmişte talep ettiğimiz hususlardan vazgeçerek savcılıktan mütalaa talebinde bulunduk ve savcılık mütalaayı hazırlamak için süre talep etti. Bu nedenle dosya 23 Eylül’e bırakıldı. Tabii biz yine geçmiş dosyaların duruşmalarında olduğu gibi diğer sanıkların tutuklanması gerektiğini dile getirdik. Maalesef taleplerimiz ret edildi” dedi.

Öte yandan, Diyarbakır’dan gelen avukatlar, adliye binası önünde bir araya gelerek, öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi anmak amacıyla basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.
Kaynak: İHA