Malatya Valisi Toprak Açıklaması

'İsmi kayısı ile özdeşleşen Malatya, demokrasiye olan inancı ve hain kalkışmadaki dik duruşu nedeniyle ileride demokrasi tarihinde ilk anılan illerden birisi olacaktır'.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkür ederek, 'İsmi kayısı ile özdeşleşen Malatya, demokrasiye olan inancı ve hain kalkışmadaki dik duruşu nedeniyle ileride demokrasi tarihinde ilk anılan illerden birisi olacaktır.' ifadelerini kullandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan vatandaşlar demokrasi nöbetini 10 Ağustos'ta tamamladı. Vali Toprak, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkür etti.

Vali Toprak, FETÖ'nün darbe girişiminin tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da engellendiğini ve demokrasi nöbetleriyle de bertaraf edildiğini belirterek, olayın eşi benzeri görülmemiş bir ihanet olduğunu kaydetti.

İhanete, millet iradesinin, demokrasiye olan inancın, gücünü temsil eden vatandaşların dimdik ayakta durduğunu bildiren Toprak, şöyle devam etti:

'15 Temmuz'da maalesef ülkemiz bin yıllık tarihi geçmişinde hiçbir şekilde yanından, uzaktan, yakından yaşamadığı bir ihaneti yaşadı. Kurtuluş Savaşında İngiliz'in, İtalyan'ın, Fransız'ın, Yunan'ın giremediği Malatya'ya bu hain teröristler, şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine sinsice sızarak, kendini gizleyerek, şerefli ordumuzu kullanarak, ordumuzu asla ve asla temsil etmemelerine rağmen o kisve altında ilimizde terör estirmeye çalışmışlar, ilimize ve ülkemize ciddi bir acı yaşatmışlardır. Bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralanan gazilerimize de acil şifalar diliyorum.'

Toprak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 26 gündür hainlere karşı dimdik ayakta duran vatandaşlarda teşekkür ederek, 'İsmi kayısı ile özdeşleşen Malatya, demokrasiye olan inancı ve hain kalkışmadaki dik duruşu nedeniyle ileride demokrasi tarihinde ilk anılan illerden birisi olacaktır. Buna olan inancımı belirtirken, FETÖ/PDY ve bu adi yapılanmanın tüm uzantılarını detaylı bir şekilde ortaya çıkararak, ilimizde hangi kurum ve kuruluşlara sinmişlerse, bu kurum ve kuruluşlardan hukuk kuralları çerçevesinde yaptığımız titiz, ciddi ve ivedi çalışmalarımızla temizleyeceğimizi vatandaşlarımıza önemle belirtmek isterim.' ifadelerini kulandı.
Kaynak: AA