Kandıra Sahilinde Bulunan Cisim

Kandıra Kaymakamı Çiçek: 'Askeri deniz taşıtlarında kullanılan Rus yapımı yedek yakıt deposu, akıntı sonucu Kandıra Kefken bölgesinde kıyıya vurmuştur' 'Cismin bomba veya füze olmadığı, yedek yakıt deposu olduğu ve akıntının etkisiyle kıyıya vurduğu anlaşılmıştır'.

Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, askeri deniz taşıtlarında kullanılan Rus yapımı yedek yakıt deposunun, akıntı sonucu Kandıra Kefken bölgesinde kıyıya vurduğunu bildirdi.

Çiçek, basında yer alan 'Kandıra'ya füze düştü' haberlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'Askeri deniz taşıtlarında kullanılan Rus yapımı yedek yakıt deposu, akıntı sonucu Kandıra Kefken bölgesinde kıyıya vurmuştur.' bilgisini paylaşan Çiçek, AFAD tarafından yapılan incelemede deponun radyoaktif ve kimyasal unsur ile patlayıcı içermediğinin belirlendiğini ifade etti.

Her ihtimale karşın bunun daha detaylı incelenmesi amacıyla Kuzey Deniz Saha Komutanlığı SAS timlerinin olay yerine çağrıldığını vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti:

'Yapılan incelemede söz konusu cismin patlama riskinin olmadığı, Kiril alfabesi kullanılan ülkelere ait olabileceği, kesinlikle bir uçaktan bırakılmak maksadıyla üretilmiş bir malzeme olduğu belirlenmiştir. Söz konusu cismin bomba veya füze olmadığı, yedek yakıt deposu olduğu ve akıntının etkisiyle kıyıya vurduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle 'Kandıra'ya füze mi düştü' gibi haberler asılsızdır.'

Kefken köyü Pembe Kayalıklar mevkisinde sahilde beyaz cisim gören vatandaşlar durumu jandarmaya bildirmiş, yapılan incelemede 7 metre boyunda ve 80 santimetre çapındaki cismin üzerinde Rusça yazılar bulunduğu tespit edilmişti.
Kaynak: AA