Şırnak'taki Terör Saldırısı

Uludere ilçesinde terör örgütü PKK'ın saldırısı sonucu şehit düşen Uzman Erbaş Yiğit'in Isparta'daki ailesine acı haber ulaştı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde Habur 2 noktası mevkisinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Erbaş Ahmet Hilmi Yiğit'in Isparta'daki baba ocağında yas var.

Yiğit'in (24) şehadet haberi, Mehmet Tönge Mahallesi'ndeki ailesine İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük tarafından verildi.

Evde şehidin kız kardeşleri Esra ile Esma'nın bulunduğu, anne Gülfidan Yiğit'in ise Gelendost ilçesinde bir ziyarette olduğu öğrenildi.

Oğlunun şehadet haberinin verilmesinin ardından anne Yiğit, ambulansla evine getirildi.

Babası Mehmet Selçuk Yiğit'i 3 sene önce kaybeden şehidin ilk görev yerinin Şırnak olduğu ve yaklaşık 2 ay göreve başladığı belirtildi.

- 'Hainlere fırsat vermeyeceğiz'

Öte yandan, şehidin 16 Temmuz'da sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yaptığı paylaşımda, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdiği ortaya çıktı.

Şehit Uzman Erbaş Yiğit, 'Ben ki Mehmet Selçuk oğlu, Ahmet Hilmi Yiğit. Dişimle, tırnağımla, anamın ak sütü gibi helal hakkımla saflarına katıldığım şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerinin kanun ordusu Kara Kuvvetleri Genel Komutanlığının bu şerefsiz çıkışma ile hiçbir bağlantısı yoktur. Devletimin, şanlı ordumuzun ve şanlı Türk milletinin adını lekelemek isteyen hainlere fırsat vermeyeceğiz. Görevimin başında yüce Türk milletinin emrindeyim.' ifadesini kullanmıştı.
Kaynak: AA