Şehidin 15 Temmuz Paylaşımı Dikkat Çekti

Şırnak’ın Uludere ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Uzman Erbaş Ahmet Hilmi Yiğit’in acı haberi baba ocağına ulaştı. Şehidin hain darbe girişimi ile ilgili paylaşımı dikkat çekti.

Şehidin 15 Temmuz Paylaşımı Dikkat Çekti
24 yaşındaki şehidin Mehmet Tönge Mahallesi’nde bulunan baba evindeki kız kardeşlerine acı haberi İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan ile Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük verdi.

Babası Mehmet Selçuk Yiğit’i 3 yıl önce kaybeden şehit Ahmet Hilmi Yiğit’in annesi Gül Yiğit, acı haberi Gelendost ilçesinde annesinin yanındayken aldı. Şehidin annesi, Gelendost’tan ambulansla Isparta’ya getirildi.

Esma ve Esra adında iki kız kardeşi olduğu öğrenilen şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Evin önünde iki ambulans da hazır bekletildi.

Foça’da askeri eğitimini aldıktan sonra ilk görev yeri Şırnak’ta yaklaşık bir yıldır görev yaptığı öğrenilen şehit Uzman Erbaş Ahmet Hilmi Yiğit’in cenazesinin yarın Isparta’da Garnizon Şehitliğine defnedileceği öğrenildi.

Öte yandan Ispartalı şehit asker Ahmet Hilmi Yiğit’in, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimiyle ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yazdıkları vatanına ve milletine ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Şehit Yiğit, sosyal medya hesabından "Ben ki Mehmet Selçuk oğlu Ahmet Hilmi dişimle, tırnağımla, anamın ak sütü gibi helal hakkımla saflarına katıldığım şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerinin kanun ordusu Kara Kuvvetleri Genel Komutanlığının bu şerefsiz çıkışma ile hiçbir bağlantısı yoktur. Devletimin, şanlı ordumuzun ve şanlı Türk milletinin adını lekelemek isteyen hainlere fırsat vermeyeceğiz. Görevimin başında Yüce Türk Milletinin emrindeyim.." notunu paylaştı.

Kaynak: İHA