Muş'ta Demokrasi Nöbeti-

Demokrasi nöbetinin devam ettiği Muş’ta, vatandalar meydanlara akın ederken çocuklar ise kaldırımda uyudu.

Muş'ta Demokrasi Nöbeti-
Muş’ta demokrasi nöbeti aralıksız devam ediyor. İlk olarak polis güvenlik kontrolünden geçen vatandaşlar belediye meydanına geçti. Burada Fetullahçı Terör Örgütü’ne tepki gösteren vatandaşlar, hükümete ve Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’a destek verdi.

Ay yıldızlı bayrakların dalgalandırıldığı ve sloganların atıldığı demokrasi nöbetinde ilahi sanatçıları sahne aldı.

15 Temmuz 2016 tarihinde kalkışmanın yaşandığı saatten itibaren demokrasi nöbetinde olduklarını belirten Hür Dava Partisi İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, milletin mukaddesiyetlerine sahip çıktığını söyledi.



Vatandaşları tank, top ve tüfeğin önüne imanın ve inancın olduğunu ifade eden Çağlayan, “darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz’dan itibaren halkımızla beraber meydanlardayız. Bizi meydanlara döken şey bizi meydanlara çıkaran şey bize nöbet tutturan şey bir insan değil, bir cemaat değil, bir parti değil. Bizim sahip çıkmamız gereken bazı mukaddeslerimiz bazı değerlerimiz vardı. Şuna inanıyoruz ki bu halkı tankların önüne seren, namluların ucuna koyan, tankların güllelerin önüne koyan şey imandı, inançtı. Bu mukaddesatlara sahip çıkma bilinciydi. Biz bu nöbeti sadece Çarşamba Cumhurbaşkanın ifade ettiği şekliyle Çarşamba günü bitirmeyeceğiz, biz bu nöbeti ömür boyu tutacağız” dedi.

Hükümet ve Cumhurbaşkanından yeni sivil bir anaya beklediklerini kaydeden Çağlayan, “Şuan iktidar olan halktır, şuan mecliste iktidar olan halktır. Halk iradesini ortaya koydu ve bu ülke yönetiminden bazı şeyler istedi. Halkın bu ülke yönetiminden istediği şey ise buydu; biz nasıl ki mukaddesatlarımıza sahip çıktık, bedenlerimizi hiçe sayarak mukaddesiyetlerimize sahip çıktıksa sizde aynı şekilde yeni bir sivil anayasa ile bizim sahip olduğumuz, bizim asıl yaşamamız geren hayatta yürürlüğe koymamız gereken o mukaddesitlarimize sahip çıkacaksınız. Ve bu yönde bir yönetim istiyoruz diyecekler. Bu süreçten sonra iktidarın, mevcut yönetimin ve başta Cumhurbaşkanının bu yönde yeni bir sivil anayasa ortaya koymakla halkın bu mukaddesatlarına sahip çıkmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Demokrasinin olmadığı yerde ne demokrasi nede bir gelişimin olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise “demokrasinin olmadığı, özgürlüğün olmadığı yerlerde ne gelişim olur ne toplumsal ilerleme olur ne eğitim olur ne düşünce gelişir. Dolayısıyla her türlü gelişmenin önündeki darbe tipi yönetimin her türlü gelişmeye engeldir. Dolayısıyla halkımız özgür yönetime, kendi özgürlüğüne sahip çıktı. Hem meydanlarda, mitinglerde sahip çıktı. Muş halkını bu anlamda kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA