Endonezya'da 2. Uluslararası Terörle Mücadele Toplantısı

Toplantıda konuşan Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Gürbüz, katılımcılara FETÖ ile ilgili bilgi verdi.

Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Mehmet Kadri Şander Gürbüz, 2. Uluslararası Terörizmle Mücadele Toplantısı'nda, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanması konusunda katılımcı ülkeleri bilgilendirme fırsatı bulduklarını söyledi.

Bali Adası'nda bugün başlayan toplantıda Türkiye'yi temsil eden Büyükelçi Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Başbakan yardımcısı ve bakan düzeyinde katılımların olduğu toplantıda Türkiye’yi temsilen bir konuşma yapma fırsatı bulduk. Bu vesileyle FETÖ terör yapılanmasının perde arkasındaki örgütlenmesi, faaliyetleri ve özellikle de 15 Temmuz darbe girişimi üzerinde durduk.” dedi.

Bir gün sürecek toplantıya, aralarında Endonezya ve Türkiye'nin yanı sıra ABD, Çin, Rusya, İngiltere, Avustralya, Kanada, Belçika ve Fransa'nın da bulunduğu 25 ülkeden üst düzey yetkililer katılıyor.

Eş başkanlığını Avustralya Adalet Bakanı Michael Keenan'ın üstlendiği toplantıda, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi, Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası, Interpol ve Europol gibi 9 uluslararası kuruluşun temsilcileri de hazır bulunuyor.

Toplantı bugün Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Yusuf Kalla’nın yapacağı kapanış konuşmasıyla sona erecek.

Dün terörün mali kaynakları konusunda uzmanlar düzeyinde bir görüşme gerçekleştirilmişti.

Endonezya, 2010'da da 1. Uluslararası Terörizmle Mücadele Toplantısı'na ev sahipliği yapmıştı.

Endonezya, son 54 yılda 25'ten fazla büyük terör saldırısına maruz kaldı. Bali Adası’nda 2002 yılındaki saldırılarda 202 kişi, 2005'teki saldırılarda ise 20 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA